joi, 30 august 2012

Ce cauta Varga, Cândea, Adetu, Crăciun, Vasilache și Țino în LEGITIMUS?


Notarul Vasile Varga, avocații Vasilache și Țino, directorul muzeului Ionel Cândea, primarul Crăciun de la Chiscani, omul de afaceri și fost consilier județean PDL Adetu Ionel, Dobrița Ștefan (fostul reprezentant al MERONA, firma care a privatizat PAL, decedat intre timp), Sgârcitu Ștefan (juristul PAL), Lascu Daniel și Chirilă Stănică sunt fondatorii fundației LEGITIMUS, cu sediul pe Str. Fabricilor nr. 10, adică la SC PAL SA.
După cum reiese din document, prima pagină din actul constitutiv, fundația LEGITIMUS a fost înființată în februarie 2006, cu puțin înainte de a intra pe fir Direcția Națională Anticorupție în primul proces finalizat de falimentare a unei întreprinderi brăilene. Scopul declarat al fundației era promovarea și dezvoltarea economico-socială a regiunilor slab dezvoltate, în fapt o sintagmă care ascundea interese evidente în jurul imensului patrimoniu imobiliar al fabricii falimentate în mod deliberat de un impostor venit din Elveția. Impostorul Ștefan Dobrița era și președintele fundației Legitimus.
Între timp, Dobrița a decedat, iar fundația a rămas sub coordonarea notarului Varga și a avocatului Vasilache, care dețineau funcțiile de vicepreședinți. Tot cei doi știu și ce s-a întâmplat cu suma de 20.000 de euro, cât reprezenta capitalul LEGITIMUS, deși notarul Varga pretinde că nu are habar despre ce e vorba. Din cauza faptului că fondatorii acestei fundații nici nu mai vor să recunoască asocierea, îmi este dificil de a stabili legăturile dintre acești oameni. 
Voi reveni asupra subiectului pe măsură ce voi afla noi informații și poate obțin un ajutor și de la aceia dintre voi care mai cunoașteți câte ceva. De exemplu, nu am reușit să aflu ce rol jucau Chirilă Stănică și nici Lascu Daniel.  Chiar și prezența omului de afaceri Ionel Adetu în această fundație este stranie, dar dacă este să ținem cont că el derula afaceri și în spațiul ex-sovietic de unde au fost aduse echipamentele PAL (Ucraina) asocierea ar putea căpăta un sens. 
Reamintim că procurorii anticorupție au dovedit că documentele acestor echipamente au fost falsificate ca să pară că vin din Panama, când de fapt ele au fost aduse din Rusia, creând practic un prejudiciu statului de aproximativ 4 milioane de dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.