vineri, 18 ianuarie 2013

Plecarea lui Cibu de la UNPR: care surpiza si care demnitate?

Plecarea lui Cibu de la UNPR i-a luat prin surprindere pe multi, zice ziarul de azi care acrediteaza ideea ca ar fi dovada de demnitate pentru ca nu poate accepta alianta UNPR-PSD. Poate e surpriza pentru cei de la ziar si dovada de demnitate pentru cel care nu a reusit sa faca la fel asta vara, cand dupa ce a pierdut la mustata alegerile locale s-a dat peste cap sa obtina sprijin PSD pentru o candidatura la parlamentare.
Alianta impotriva lui Stancu
Au cerut favoruri de la Stancu dupa locale
Despre nemultumirile existente in UNPR si plecarea lui Cibu a vorbit public consilierul judetean Danut Lungu in urma cu multe saptamani, astfel incat nu inteleg de ce au fost unii luati prin surprindere. Motivatia ca e om de dreapta sta in picioare pana la un anumit punct. Si cand i-a batut cu pumnul in masa pesedistului Stancu sa-l sprijine pe Diacomatu la deputatie, desi la locale stim cu totii in ce alianta a fost, tot de dreapta era. Adevarul e ca marea nemultumire a lui Cibu este legata de negocierile esuate cu Bunea Stancu: mai intai, seful USL local l-a trimis la plimbare pe Constantin Cibu  cand acesta a incercat sa-l impuna pe Diacomatu candidat USL in colegiul 1, apoi i-a scos oamenii din functiile obtinute de UNPR prin intelegerea cu PDL. Politic, era normal ca noua alianta cu PSD sa schimbe regula jocului. Stancu a facut ceea ce ar fi facut oricine aflat pozitia lui la locale. Il detest pe Stancu, nu vreau sa creada nimeni ca am cazut subit in admiratie, dar ce stomac sa aiba chiar si unul ca el sa inghita bolovanii cu care a fost lovit? In esenta, Cibu chiar asta ii cerea liderului PSD: sa-i raplateasca pe cei care au dus o campanie electorala impotriva lui!
Unul dintre cei dati la o parte a fost si Visinel Ganea, persoana implicata la alegeri in favoarea lui Diacomatu. Postul vizat de acesta la ADS a fost ocupat, dupa alegeri,de fosta subalternă a lui Stancu, Giana Patrascu, ex-PDL.

Aceste lucruri l-au durut pe Cibu si nu vreo doctrina pe care UNPR nu a avut-o niciodata. Cat despre demnitatea cu care s-ar fi retras, aceasta e doar in mintea lui Diacomatu, care admira ce nu poseda el insusi. Demnitate ar fi fost daca Cibu s-ar fi retras pur si simplu din politica, intelegand ca a pierdut definitiv partida. Sa spui ca te duci la PDL, dar ca nu-ti raspune presedintele interimar Alexandru Nazare la telefon, mi se pare cel putin ridicol.

Avand in familie membri care au lucrat cu Constantin Cibu la Progresul, am avut toata aprecierea pentru acest om, care a facut performanta in meseria lui. Numai ca in politica a fost o catastrofa: s-a inconjurat doar de lichele si a facut rau, din superficialitate sau poate cu buna stiinta, multora care i-au fost loiali. Ca sa nu mai vorbim si despre deciziile administrative ca primar, care au dus la popularea primariei cu tot soiul de figuri aservite unor interse oculte. Singurul lucru bun  facut de Cibu, odata cu plecarea lui din UNPR, este faptul ca lasa fraiele partidului unui tanar care promite si caruia calitatea de deputat ii da tot dreptul sa conduca filiala locala. Chiar daca a debutat impiedicat, intr-o conjunctura care l-a gasit nepregatit, Dorin Petrea ajuns parlamentar pentru ca a fost singurul de la UNPR pe care Bunea Stancu l-a agreat, obligat fiind de alianta imprevizibila facuta la centru.

Cum UNPR la Braila nu repezinta decat a cincea roata la caruta USL, daca doreste sa nu ramana in anonimat, Petrea trebuie sa gaseasca o cale sa se remarce politic. A-i lua locul lui Cibu pentru a te aseza in radul celor care asteapta sa-i pupe inelul lui Bunea Stancu inseamna sa intri in cardul de umili care nu merita respectul nimanui.

10 comentarii:

  1. Dna Costea,va rog sa vizitati blogul,Scanteiacomintern.blogspot.com
    Va rog sa va formati o idee asupra continutului postarilor.
    Va multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. Va rog o parere despre continutl postarii REVANSA.
    Sarut mana.
    Va multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumesc pentru ca a-ti onorat modestul meu blog cu prezenta dvs.
    Dvs sunteti profesionista in jurnalistica,patronati o publicatie de succes VIATA BRAILEI,pe care o apreciez foarte mult.
    Din cei prezenti in articolele dvs sunt oameni pe care ii cunosc si ii respect.
    Sarut mana.
    Lepadatu Chirita.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dna Costea,am o rugaminte la dvs.
    Daca vreti sa publicati un articol in care cereti opozitiei sa ceara puterii organizarea unui referendum pentru Regionalizare si Statutul Parlamentarilor,ca simplu cetatean vad aceste legi ca o 'strategie de consolidare a puterii prin lege",dar si o risipa de resurse financiare extraordinar de mare.
    Apelez la dvs intrucat publicatiile dvs sunt foarte citite si apreciate de oameni din toate categoriile sociale.
    Va multumesc mult,nu cred ca este necesar sa publicati acest comentariu.
    Cu respect si sinceritate.
    Lepadatu Chirita

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ati citit postarea mea anterioara, am anuntat ca limitez activitatea jurnalistica tocmai din considerentul ca mi se pare inutil demersul jurnalistic onest intr-un contex in care publicul e preocupat mai mult cu propria supravietuire decat cu apararea unor principii si drepturi pe care omul modern ar trebui sa le aiba. Nu mi-e prea clar cum apreciaza oamenii din toate categoriile sociale "publicatiile" mele in conditiile in care nu sanctioneaza nicicum "publicatiile" pe care NU le apreciaza si nu au niciun fel de reactie.

      Ștergere
    2. Sunt un simplu cetatean al acestei tari si regret ca presa onesta,oamenii cinstiti,corecti nu se mai regasesc in actuala societate romaneasca.
      Raman in piata presei publicatiile care sunt platite,sunt proprietatea unor oameni necinstiti,care sunt in slujba mafiei politice economice si promoveaza interesele acestora.
      Raman in piata publicatii fara valoare publicistica si calitatea informatiilor gen;Obiectivul si Info Braila care este un deversor de canalizare,un domn cu mustatacios tigan spoitor din Bertesti numit Beschea se da mare comentator si publicist,nu este bun nici ca depanator de biciclete,frizer dar ziarist.
      Am o postare intitulata ULTIMUL CINSTIT I si II,se potriveste bine cu parerea dvs despre societate romaneasca actuala,mai ales sub drapelul USL.
      Va doresc o noapte linistita.
      Sarut mana.
      Lepadatu Chirita

      Ștergere
  5. Va rog daca puteti sa faceti un calcul cat se cheltuia pentru un deputat in MAN a PCR,cat se cheltuie pe un parlamentar capitalist actual.
    In parlamentul roman interbelic erau alesi si marii latifundiari,industriasi,comercianti care nu cheltuiau un leu cu cabinete,soferi,secretare,consilieri ,hotel,mancare,haine etc.
    Max Auschinit,Malaxa,erau parlamentari romani,se lua in calcul pozitia sociala,onorabilitatea,demnitatea si jaful in bugetul tarii.
    Sunt de laudat PPDD-istii,dar PDL-istii ?
    Va multumesc mult.
    Sarut mana.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ziua buna !

    Am nimerit intamplator, atras de doua elemente : ca faceti partedin lumea media si ca sunteti din Braila.
    Multe aspecte interesante prin articole. Cu atat mai mult cu cat sunt luate de la "firul ierbii" cum le place unora sa spouna.
    Ar fi meritat sa fie cunoscute de mai multa lume.

    La o prima vedere as fi zis ca vorbim aceeasi limba.
    La a doua, prezenta lui Ciutacu si a lui Nastase in lista de bloguri e un semnal important ca probabil nu.

    Asta e.
    "Sub stelele Brailei, totul pare argintat....."

    RăspundețiȘtergere
  7. Linkurile catre Ciutacu si Nastase, Cristi Preda...era si Elena Udrea dar nu stiu ce setari a facut si am renunat la linkul catre blogul ei sunt prezente strict din ratiuni de vizibilitate. Ca blogger, veti intelege...:)) ce sanse are un blog dintr-un oras de provinicie sa fie vizibil pe google daca nu apeleaza la trucuri de genul asta? :))

    RăspundețiȘtergere
  8. :D
    O lauda consistenta a actualului Parlament ar trebui (teoretic) sa aduca simpatia unei bune parti a romanilor activi politic.
    Un truc bun ?
    Da, daca nu-ti pasa de rezultatul final iar lipsa de principii clare intra la "pierderi colaterale".

    Dar pentru o judecata corecta am nevoie de mai multe elemente.
    Altminteri pot gresi.
    Mai vedem !



    RăspundețiȘtergere

Comentariile dvs vor fi vizibile doar după validare.